събота, 9 юли 2011 г.

За нас

* * *
Десислава БАКЪPДЖИЕВА  /1978/, звършва НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов”, изявява се на сцените на в Народен Театър “Иван Вазов” в постановката “Кралят Елен”, „Вражалец” и др. Участвала е в спектаклите „Престъпления на сърцето” от Бет Хенли, “Не аз” от С. Бекет, “Ромео и Жулиета” от У. Шекспир и др. Снима се в сериали като „Стъкелен дом”; “Той и Тя”, във филмите “Пътуване до морето”, “Огледалото на дявола”, “Алеф” и др. участва успешно и редица танцови проекти , телевизионни шоу програми и реклами. Участва и в първия хайку пърформас „Пътят” през 2005;

* * *

Момера ЗДРАВКОВА / 1964 /, завършва ДУХ – София и Балетна педагогика в ДМА. Солист в Русенска и Софийска Опера, с международни награди от балетни конкурси. Организатор на ежегодния Фестивал на Древните Тайнства, посветен на ЕньовДен, Илинден и други традиционни празници - по авторски проект “Слънце-Луна”. Участва в съвместни проекти с балет “Арабеск”, “Викторс МОБ”, “Шарената Къща“ с Община Гоце Делчев, Български Хайку Съюз и др. В момента работи по авторски програми за културен туризъм, обучения по изкуствата и проекти за фестивални събития.





* * *


Петър ПЛАМЕНОВ /1978/е доктор по естетика, поет, писател и художествен критик. Осъществява постановките “Пътят” 2005; “Пияни вишни” 2003; и “Дървото на горещите желания” 2002; всички поставени в Народен театър “Иван Вазов” и „Розата” 2003 в криптата на Ал. Невски. Носител е на редица международни и национални награди за литература.


Няма коментари:

Публикуване на коментар